Flexineb Nederland is officiële importeur voor Nederland en België

Zoek

Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81
Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81

Bediening

De Flexineb is zeer intuitief in gebruik. Toch is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing vooraf goed door te nemen voor de juiste instellingen.

Stap 1

Lees eerst de complete gebruiksaanwijzing. Controleer voordat je het masker omhangt of het rubbertje bij de inlaat- en uitlaatklep vrij kan bewegen.

Stap 2

Draai de ventilatie onderaan het masker open zodat het paard vrij kan ademen en vertrouwd raakt met het masker. Als het paard gewend is aan het masker sluit dan de ventilatieopening aan de onderzijde.

Stap 3

Pak de medicatiecup en vul strikt volgens het advies van jouw dierenarts, plaats deze pas daarna op de inlaatklep, niet te hard aandrukken, en sluit de controller aan door middel van de kabel. Schakel de besturingseenheid in op het juiste niveau afhankelijk van de vloeistof en gewenste snelheid. Bij het inschakelen knippert de lamp van niveau 1 (trage verneveling). Knipperend kan het niveau worden gewijzigd door herhaaldelijk op de aan-/uitknop te drukken. Zodra de lamp permanent oplicht, is het niveau geactiveerd en begint de verneveling.
Onderste LED niveau 1: Trage verneveling
Middelste LED niveau 2: Standaard verneveling
Bovenste LED niveau 3: Snelle verneveling

Stap 4

Je ziet de vernevelkamer vullen met aerosol en leeg lopen wanneer het paard inhaleert. Als de vloeistof in de cup volledig is verneveld begint de controller na ongeveer 2-3 minuten te knipperen. Dat betekent dat de medicatiecup is gestopt. Je kan nu de controller uitschakelen door op de aan-/uitknop te drukken.
Wanneer er veel aerosol in de vernevelkamer blijft hangen, wordt er niet diep genoeg geïnhaleerd. Je kunt dan gaan wandelen om de diepere ademhaling te stimuleren.

NB. De controller schakelt automatisch uit na 35 minuten. Is de medicatiecup nog niet leeg, zet dan de controller opnieuw aan.

Download de gebruiksaanwijzing

Controller

Op de controller zie je twee rijen lampjes. Links kies je de vernevel snelheid, Operationele LED. Rechts zie je de batterij status. Hieronder lichten we de verschillende standen toe.

flexineb-led standen

Operationele LED

LED brandt groen
De medicatiecup is gevuld

LED knippert groen
Apparaat is ingeschakeld, schakel nu tussen
de niveau’s door op de aan-/uitknop te dukken:

Onderste LED niveau 1: Trage verneveling
Middelste LED niveau 2: Standaard verneveling
Bovenste LED niveau 3: Snelle verneveling

LED knippert groen
De medicatiecup is leeg. Verbinding met de
medicatiecup is onderbroken en het apparaat kan
worden uitgeschakeld.

LED brandt rood
Dit kan betekenen:
Verbroken verbinding
Gebroken kabel
Defecte medicatiecup

flexineb-batterijstatus

Batterijstatus

LED brandt groen
Boven: batterij is vol
Midden: batterij is halfvol
Onder: lage laadtoestand

LED brandt rood
Onder: batterij bijna leeg

LED knippert rood
Onder: De batterij is leeg en
het apparaat wordt uitgeschakeld

De leds knipperen tijdens het opladen afwisselend. Als de batterij volledig is opgeladen gaat de bovenste LED Groen branden.

Back to Top
Product has been added to your cart