Flexineb Nederland is officiële importeur voor Nederland en België

Zoek

Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81
Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81

Eerste gebruik

Ga jij de Flexineb voor het eerste gebruiken? Geen zorgen! Laat je paard rustig wennen en het gebruik wijst zich van zelf. Heb je vragen? Neem contact op en we helpen je graag.

Lees voor het gebruik de handleiding goed door. Wanneer je de Flexineb® voor het eerst gebruikt, onthoud dan dat dit ook de eerste keer is voor het paard, dus wees voorzichtig. 

Plaats de Flexineb® zachtjes over de neus en mond van het paard met de onderste uitlaatklep open. Op deze manier kan het paard normaal ademen. Duw het masker omhoog totdat de neusgaten bedekt zijn en er een afdichting is gemaakt rond de neus en mond. Zodra het paard normaal ademt en aan de Flexineb® gewent is draai je de uitlaatklep weer dicht en kan de behandeling gestart worden.

Neem de tijd

Als het paard weerstand biedt aan het masker, wees dan geduldig en laat het ernaar kijken en het ruiken voordat u opnieuw probeert het masker te passen. Als het paard tijdens de behandeling bang begint te worden, open dan de uitlaatklep zodat er meer lucht wordt ingeademd. Sluit de klep weer zodra het paard ontspannen is.
In een noodsituatie kan de uitlaatklep aan de onderkant van het masker worden uitgetrokken zodat het paard vrij kan ademen.

Hoewel het maskermateriaal zacht en flexibel is, zijn de voorste vernevelkamer en de batterijcontroller van hard plastic, houd daarom rekening met de risico’s wanneer het paard zijn hoofd schudt met de Flexineb® aan het hoofd.

Parino eerste keer vernevelen

Het paard Parino van Esra de Ruiter heeft last van stofallergie, evenals de haflinger Kyra van Nikki. In deze video hebben zij voor het eerst de Flexineb aan en zie je duidelijk welke stappen we doorlopen. Vanaf minuut 6 pakken we de Flexineb uit.

Casmir eerste keer vernevelen

Flexineb was op bezoek bij Stephanie & Daniëlle van de Arkelhoeve. We laten duidelijk alle stappen zien van uitpakken tot aan het schoonmaken.

Categories:

Zoutoplossing 0.9 % 500ml

6,00 Incl. BTW
(0 Reviews)

Waarmee vernevelen?

In bovenstaande voorbeelden hebben wij voor de eerste keer verneveld met zoutoplossing. Er zijn diverse vloeistoffen geschikt voor gebruik in de Medicatiecup, een selectie vind je in onze webshop. Vernevelen met medicatie? Overleg de mogelijkheden met de dierenarts.

Vernevel vloeistoffen
Back to Top
Product has been added to your cart