Flexineb Nederland is officiële importeur voor Nederland en België

Zoek

Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81
Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81

Frequently Asked Questions

Heb je een vraag over de Flexineb? Bekijk onze veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem op een van onze social kanalen of neem direct contact met ons op.

Technische Service
Flexineb
Onderhoud
Medicatiecup
Controller

Technische Service

Welke garantie biedt het Flexineb®-systeem?

• Masker: (inclusief aërosolkamer, maar zonder inlaat- en uitlaatkleprubber): 12 maanden *
• Ventielen: zijn uitgesloten van garantie onder slijtage
• Controller en kabel: 12 maanden **
• Oplaadbare batterij: 6 maanden
• Voedingsadapter: 12 maanden ***
• Medicatiecup: de medicatiecup is een slijtdeel en zijn levensduur is erg afhankelijk van de vernevelde medicijnen en hoe goed het wordt onderhouden, daarom valt het niet onder de garantie.

Schade veroorzaakt door onjuiste behandeling of misbruik valt niet onder de garantie.

***Het gebruik van een alternatieve voeding kan brand- of explosiegevaar opleveren en de garantie ongeldig maken.

**Schade veroorzaakt door onjuist gebruik valt niet onder de garantie. In het geval van manipulatie van derden op het apparaat, het openen van de controller of iets dergelijks, vervalt de fabrikant garantiebescherming.

*Er is geen garantie als de lussen op het masker zijn versleten of afgescheurd. Het masker is uit één stuk gegoten. Er zijn daarom geen “naden” of andere plaatsen waar het masker in dit gebied kan scheuren. De riemen zijn bestand tegen een trekkracht van 65kg, alleen als het masker hangt of vastgehouden is terwijl het paard achteruit is gegaan, kunnen deze lussen scheuren. We vragen om uw begrip hiervoor.

Verzenden jullie ook naar andere landen dan Nederland en België?

Flexineb Nederland verwerkt alleen bestellingen naar adressen in Nederland en België. Woon jij in een ander land? Bezoek dan de website van desbetreffende leverancier via flexineb.eu

Alleen in Nederland en België: Gratis verzending vanaf €75,-

De Flexineb

Welke afmetingen heeft het masker van de Flexineb® en op welk paard/pony/veulen past het?

  • Binnenomtrek van het VEULEN/PONY masker: 42 cm
  • Binnenomtrek van het STANDAARD masker: 52 cm
  • Binnenomtrek van het LARGE masker: 65 cm

Onze ervaring leert dat het Standaard masker kan worden gebruikt vanaf een C-pony tot een flinke KWPN’er van ruim 1.85mtr. Het is een rubberachtig materiaal, dat maatvast is, maar toch flexibel. Het masker is van binnen volledig glad en heeft aan de bovenkant extra elastische uitzetting.

Het is mogelijk dat wanneer je een standaard maat gebruikt bij kleinere paarden/pony’s, er een klein opening aan de zijkant ontstaat. Dit kun je eventueel opvullen met een handdoek. Omdat de neusgaten zich direct aan de uitgang van de vernevelkamer bevinden, in het gebied waar de nevel vandaan komt, zijn er bijna geen efficiëntieverliezen. Voor nog kleinere paarden, bijvoorbeeld shetlanders en veulens, kan het allerkleinste masker worden gebruikt. Voor grotere paarden is het large masker beschikbaar. Dit wordt met de hand gemaakt van het standaard masker.

Wat zijn de essentiële kenmerken van de Flexineb?

Flexineb is extreem compact, draagbaar, gemakkelijk te hanteren, eenvoudig schoon te maken en te desinfecteren. Het is absoluut stil, snel, kan meer vernevelen dan voorheen mogelijk was en verspilt geen medicatie. Het masker is gemaakt van een rubberachtig materiaal – vormstabiel – maar toch flexibel en past daarom op verschillende paarden maten (voor extreem grote paardenhoofden hebben we een speciaal masker (Large), hetzelfde voor veulens (Small).) Ook is de afstand tussen de inhalator en de medicatiecup die de nevel in het ademhalingssysteem van het paard creëert, heel kort . Verder wordt Flexineb goed geaccepteerd door paarden, en al deze kenmerken maken het systeem uniek.

Bereikt de Flexineb® E2/E3 de achterste luchtwegen?

Andere verklaringen van een concurrent dat alleen zijn apparaat de achterste luchtwegen bereikt en andere niet effectief zijn, zijn onjuist, tenminste met betrekking tot de Flexineb® E2/E3. Laatstelijk bevestigde een onafhankelijke radio-isotoopanalyse de feiten die we al kennen. Deze analyse heeft nu ook in 2014 visueel bevestigd dat de deeltjes geproduceerd door ons apparaat de achterste luchtwegen bereiken.

Is de Flexineb® ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen?

Ja, Flexineb® is ontworpen met uitgebreide betrokkenheid en ondersteuning van paardendierenartsen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië, Canada en de VS.

Kan ik een MDI (klassieke pompspray) gebruiken met de Flexineb?

Ja. Verwijder de medicatiecup en draai de transparante vernevelkamer horizontaal. Bevestig de meegeleverde MDI adapter op de bovenkant van de vernevelkamer. De doseerinhalator kan in de vernevelkamer worden ingebracht en worden bediend. Bekijk ook de handleiding.

Onderhoud

Hoe zet ik de inlaatklep op de vernevelkamer?

Als je de inlaatklep een keer moet vervangen of als deze voor het reinigen verwijderd moet worden, let dan op het volgende:

  1. Verzacht eerst de inlaatklep door het kort in heet (niet-kokend!) water te plaatsen. Dit maakt het plastic zachter en de klep gemakkelijker over de vernevelkamer te plaatsen.
  2. Plaats de inlaatklep op de palm van de hand met de onderkant omhoog (zie figuur 1)
  3. Duw in een kantel beweging van de pols de inlaatklep (met de rechte kant met de twee verhogingen) op de bovenste opening van de vernevelkamer (zie figuur 2) en duw de ronde kant dus een beetje naar beneden totdat de inlaatklep volledig op zijn plaats zit (zie figuur 3).

Om een lange levensduur van de inlaatklep te garanderen, vermijd dan de volgende fouten:

  • Breng geen stevige druk van bovenaf op de inlaatklep aan, anders kan het materiaal gemakkelijk breken.
  • Breng de inlaatklep niet verticaal van boven op de vernevelkamer aan, maar zoals weergegeven in figuur 2 en 3.

 

Hoe maak ik het masker en de vernevelkamer schoon?

Na ieder gebruik afspoelen met water en goed afdrogen, of op een plaats leggen waar het goed kan drogen. Voor ernstige vervuiling kun je het masker en de vernevelkamer met een handwarm sopje afwassen. Bovendien kan het masker op elk moment worden gespoeld en gedesinfecteerd met Dettoldoekjes voor desinfectie-hygiëne-reiniging.

Bekijk de reinigingsproducten in de shop

Hoe maak ik de medicatiecup schoon?

1. Spuit na elke vernevelbeurt 3 sprays Frosch reiniger in de medicatiecup en sluit de blauwe dop.
2. Druk een paar keer op de blauwe dop.
3. Laat de reiniger inwerken, schudden en vervolgens weggooien.
4. Giet vervolgens gedistilleerd water in, schud opnieuw en maak de medicatiecup leeg.
5. Vul vervolgens de medicatiecup met een beetje gedistilleerd water en schakel het apparaat ongeveer 10 seconden in. Deze procedure verwijdert ook eventuele kleine resten en reinigt de medicatiecup, als deze überhaupt besmet was.
6. Laat de medicatiecup open totdat deze helemaal droog is.

VOORZICHTIG: Dompel de medicatiecup niet onder in water of chemische oplossingen bij het reinigen! Vernevel of plaats geen chemische reinigingsoplossingen in de medicatiecup, omdat dit het membraam permanent kan beschadigen of de levensduur ervan kan verminderen! Gebruik geen scherpe instrumenten om het membraam in de medicatiecup te reinigen! Voor de continuïteit van de behandeling wordt het ten zeerste aanbevolen om een reserve medicatiecup op voorraad te hebben!

Indien de medicatiecup ernstig vervuild is of slechter gaat vernevelen, kunt u het volgende een keer doen:
1. Een klein druppeltje Dreft in de medicatiecup met heet (niet kokend) water en sluit de blauwe dop.
2. Druk een paar keer op de blauwe dop.
3. Laat het materiaal een paar minuten inweken, schudden en vervolgens weggooien.
4. Giet vervolgens gedistilleerd water in, schud opnieuw en maak de medicatiecup leeg.
5. Vul vervolgens de medicatiecup met een beetje gedistilleerd water en schakel het apparaat ongeveer 10 seconden in.
6. Laat de medicatiecup open totdat deze helemaal droog is.

Bekijk de reinigingsproducten in de shop

Medicatiecup

Waar kan ik de Flexineb medicatiecup kopen?

U kunt Flexineb medicatiecup rechtstreeks bestellen via onze webshop. Neem anders contact op met onze verkoopafdeling via e-mail of telefonisch.

De medicatiecup lijkt langzamer te vernevelen? Is dat normaal?

De Flexineb medicatiecup is een onderdeel wat slijtage kan vertonen. Gemiddeld krijg je tot 120 behandelingen met 0,9% zoutoplossing; dit kan echter worden verminderd bij gebruik van andere oplossingen die meer corrosief of eroderend zijn.

Controleer of het gebruikte medicijn of natuurlijk product wordt vermeld op de Flexineb medicatietabel (op te vragen bij jouw dierenarts) en of het moet worden verdund met 0,9% zoutoplossing. Als het niet wordt vermeld, is het mogelijk niet geschikt voor gebruik met de Flexineb. Neem indien nodig contact op met Flexineb Nederland voor verder advies met niet-vermelde geneesmiddelen en natuurlijke producten.

Reinig de medicatiecup volgens de meegeleverde instructies om te controleren of dit het probleem oplost. Wanneer je merkt dat het medicijn of de gebruikte vloeistof lekt en door het membraam in de medicatiecup druppelt, kan dit erop wijzen dat de medicatiecup aan het einde van zijn levensduur is. Als er tekenen zijn van grote gaten in het membraam wanneer u het tegen het licht houdt, dan is dit een teken dat u een nieuwe medicatiecup nodig heeft.

WAARSCHUWING: VERNEVEL GEEN DESINFECTANT OF REINIGINGSOPLOSSING VIA DE FLEXINEB MEDICICATIECUP. DIT KAN DE LEVENSDUUR VERKORTEN OF DE MEDICATIECUP PERMANENT BESCHADIGEN.

Ik heb net een nieuwe medicatiecup gekocht en het werkt niet, is het defect?

Niet noodzakelijk. Eerst moet je bepalen of je een Flexineb1 of een Flexineb2 systeem hebt. Een Flexineb1 systeem heeft een grijze aan/uit-knop en een Flexineb2 heeft een zwarte aan/uit-knop en is duidelijk gekenmerkt op de controller als Flexineb2 of Flexineb E3. Je moet ervoor zorgen dat je een Flexineb1 Medicatiecup voor de Flexineb1 controller hebt gekocht, aangezien deze medicatiecups niet compatibel zijn met de nieuwe Flexineb2 technologie. Je kunt als bestaande klant een upgradekit kopen tegen een gereduceerde prijs waarmee je een nieuwe E3 controller, kabel en medicatiecup ontvangt en een vernieuwde 2 jaar garantie.

Wanneer het bovenstaande niet van toepassing is, raden wij het aan om de medicatiecup goed te reinigen. Meestal zit er toch nog wat vuil dat niet goed verwijderd is.

Mijn medicatiecup loopt veel sneller dan eerst, wat is er aan de hand?

Flexineb gebruikt een Vibrating Mesh Technology om de medicatie te vernevelen tot een fijne ‘mist’. Omdat de medicatiecup een vervangbaar onderdeel is, begint deze na gebruik te slijten. Hoe de Flexineb medicatiecups gaan slijten is afhankelijk van het gebruik en de medicatie die door het membraam wordt getrild, vaak gaan de medicatiecups sneller vernevelen. Dit is het natuurlijke slijtageproces van de medicatiecups.

Mijn medicatiecup is veel langzamer dan vroeger, wat is er aan de hand?

Flexineb gebruikt Vibrating Mesh Technology om de medicatie te vernevelen tot een fijne ‘mist’. De medicatiecup is een vervangbaar onderdeel, dat na elk gebruik moet worden schoongemaakt. Omdat het ouder wordt en verslijt, kan het membraam vaak verstopt raken met kleine deeltjes overgebleven medicatie die de medicatiecup kunnen vertragen. Zorg ervoor dat de medicatiecup na elk gebruik schoonmaakt volgens de richtlijnen om ervoor te zorgen dat je de maximale levensduur uit de medicatiecup haalt.

Flexineb E3 lijkt te pauzeren of te stoppen met vernevelen en start dan om de 30 seconden opnieuw op.

Nee, de Flexineb E3 is een aanzienlijk geavanceerde controller en heeft een ‘automatische afstemmingsfunctie’, wat betekent dat hij elke 30 seconden een interne controle uitvoert om ervoor te zorgen dat hij op het juiste niveau werkt om de vloeistof die in de medicatiecup zit te vernevelen. Wanneer je een dunne waterige vloeistof vernevelt, zal deze geleidelijk in snelheid afnemen om ervoor te zorgen dat deze correct wordt verneveld, en als je een dikke antibioticumoplossing vernevelt, zal de snelheid toenemen om ervoor te zorgen dat deze vloeistof correct wordt verneveld – de controller en medicatiecup moeten harder werken voor dikkere vloeistoffen om ze effectief te vernevelen. In wezen, deze pauze in de verneveling die je ziet, is de intelligente Flexineb E3 controller die ervoor zorgt dat deze op de juiste frequentie werkt.

Kan ik zelfgemaakte vloeistoffen in de medicatiecup gebruiken?

Nee,….

Het gebruik van vloeistoffen, vooral die op basis van poeders en dergelijke en vloeistoffen die niet op onze lijst met geneesmiddelen staan, is voor uw eigen risico en met uitsluiting van de garantie. Het risico is heel groot dat niet volledig opgeloste poeders of medicijnen de medicatiecup verstoppen of beschadigen.

Controller

Het LED lichtje blijft branden bij mijn E3 controller - wat nu?

Operationele LED: 

De medicatiecup is gevuld
LED knippert groen. Apparaat is ingeschakeld
NIVEAU 1. Mocht nu de verneveling te lang duren, kun je naar andere niveaus gaan door op de knop te drukken.

De medicatiecup is leeg
LED knippert groen. Verbinding met de medicatiecup is onderbroken en het apparaat kan worden uitgeschakeld.
LED brandt rood
Dit kan betekenen:
– verbroken verbinding
– gebroken kabel
– defecte medicatiecup

Onderste LED knippert: LEVEL 1 traag
Middelste LED knippert: LEVEL 2 standaard
Bovenste LED knippert: LEVEL 3 snel

Indicator batterijstatus 

LED brandt groen
Boven: batterij is vol
Midden: batterij is halfvol
Onder: lage laadtoestand

LED brandt rood
Onder: batterij moet worden opgeladen

LED knippert rood
Onder: De batterij is leeg, het apparaat wordt uitgeschakeld en moet worden opgeladen

De leds knipperen tijdens het laadproces afwisselend op. Als de batterij volledig is opgeladen, gaat de bovenste batterij-LED branden.

Hoe lang gaat de batterij mee?

Ongeveer zes uur, afhankelijk van de staat van de batterij. Gebruik alleen de door Nortev geleverde lader, andere type laders zullen de controller beschadigen. Het gebruik van een alternatieve lader kan een risico op brand of explosie inhouden. Het kan 4 tot 5 uur duren voordat een volledig lege batterij volledig is opgeladen.

Back to Top
Product has been added to your cart