Flexineb Nederland is officiële importeur voor Nederland en België

Zoek

Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81
Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81

Vernevelen met de Flexineb

Vernevelen met de Flexineb® is een alternatieve en/of aanvullende methode voor orale of intraveneuze toediening van geneesmiddelen. Maar niet alleen medicijnen, ook zoutoplossing en andere natuurlijke middelen kunnen worden verneveld.

Welke voordelen biedt het vernevelen?

Geen verlies van de werkzame stof – de vernevelde vloeistof komt direct op de plaats waar hij hoort te komen – de longen. Dit betekent dat medicijnen geen omweg hoeven te maken via het spijsverteringskanaal/circulatiesysteem (wat onder bepaalde omstandigheden tot ongewenste bijwerkingen kan leiden).

Het vernevelen kan snel en eenvoudig zelf worden uitgevoerd. Dit geeft het voordeel dat je zelf jouw paard gemakkelijk en zonder hulp van buitenaf kunt behandelen als dat nodig is.

Als je geen medicatie hoeft te vernevelen, maar jouw paard preventief wilt vernevelen, biedt een vernevelaar zoals de Flexineb de mogelijkheid om het speciale klimaat van “zilte zeelucht” naar jouw paard te brengen, wat een positief effect kan hebben op de luchtwegen en het verwijderen van slijm bevordert.

Met een vernevelaar kan de paardeneigenaar zelf gemakkelijk de luchtwegen en longen van zijn paard verzorgen. Het apparaat bevat een masker dat op de neus past en een technologisch middel om een fijne nevel te genereren.

Oudere technologieën zijn gebaseerd op een compressor die op het lichtnet wordt aangesloten. Nieuwere technologieën zijn ultrasone apparaten, terwijl de meest moderne apparaten (bijv. Flexineb E3) een vibrerende piëzo-component bevatten. Elk van deze technologieën kan de fijne nevel genereren die ervoor zorgt dat de nevel rechtstreeks in de luchtwegen en uiteindelijk in de longen terechtkomt.

Het piëzo-effect

De Flexineb werkt via het zogenaamde piëzo-effect. In de medicatiecup wordt de in te ademen vloeistof mechanisch gezeefd door een trillingsmembraan (vergelijkbaar met poedersuiker, die door een zeef wordt geschud). Het resultaat is een super fijne nevel met een optimale deeltjesopbrengst. Deze nevel is zo klein dat het ook de kleinste longgebieden bereikt (71% van de vernevelde deeltjes hebben een deeltjesgrootte van 5my, 39% tussen 2 en 5my, 23,75% tussen 1 en 2my ). Zo wordt de medicatie optimaal opgenomen door de longen.

Volg ons online voor meer achtergrond informatie #flexinebnederland

[elfsight_instagram_feed id=”1″]
Back to Top
Product has been added to your cart