Flexineb Nederland is officiële importeur voor Nederland en België

Zoek

Flexineb

Flexineb wordt vaak gebruikt bij luchtwegaandoeningen, voor toedienen van medicatie of voor het optimaliseren van de training.

Ontwikkeld in Ierland met de hulp van Ierse en internationale dierenartsen, trainers en eigenaren, is het ideaal voor een aantal problemen zoals: EQUINE ASTHMA, RAO (dampigheid), EIPH (longbloedingen), maar ook voorafgaand aan een training om de luchtwegen te optimaliseren, na de training om de longen te ondersteunen bij herstel, seizoensgebonden hoesten en loopneuzen gedurende de winter wanneer ze meer op stal staan.

Luchtwegaandoeningen zijn zowel een veel voorkomend als een ernstig probleem bij paarden. Ze worden doorgaans onderverdeeld in aandoeningen van de onderste (d.w.z. de longen) luchtwegen en de bovenste (d.w.z. de neus, keel en luchtpijp) luchtwegen. Deze ziekten kunnen chronisch, kortdurend, besmettelijk en moeilijk te diagnosticeren zijn.

Ademhalingsziekten bij paarden gecombineerd, zijn de nr. 1 atletische prestatieremmer in paardencompetitie, zowel bij de professionele ruiter als de recreatie ruiter. Luchtwegaandoeningen treffen zowel de jongste als de oudste paarden, sommige van deze ziekten kunnen hoge sterftecijfers hebben en de leeftijd van een paard beïnvloeden.

Flexineb vernevelaar

De Flexineb maakt het dagelijks eenvoudig om jouw paard medicatie of vloeistof te vernevelen.

Kenmerken en voordelen

Mobiel & geruisloos

De Flexineb vernevelaar is een mobiel, op batterijen werkend vernevel apparaat zonder buizen. Dit geeft je de mogelijkheid om bijna overal te vernevelen.

Het paard kan bijvoorbeeld worden behandeld tijdens het bewegen (bijv. bij het aan de hand stappen of rustig longeren), als het paard ontspannen is en dit soort toepassingen zonder problemen kunnen worden uitgevoerd. Raadpleeg altijd jouw dierenarts in geval van acute ademhalingsstoornissen!

De Flexineb werkt bijna geruisloos. Dit minimaliseert het schrikken van het paard bij het vernevelen. Flexineb is een robuust ontworpen product dat niet snel kapot gaat. Het zit comfortabel en er zijn geen leidingen, slangen of compressoren nodig (geen gas of lucht).

Medicatiecup

De Flexineb werkt via het zogenaamde piëzo-effect. Hier wordt de vernevelde vloeistof mechanisch gezeefd door een vibrerend membraan (vergelijkbaar met suiker, dat door een zeef tot poedersuiker wordt verneveld). Dit levert een fijne nevel op met een optimale deeltjesopbrengst, die in het beste geval de kleinste longzones kan bereiken om daar in werking te treden (71% van de neveldeeltjes hebben een deeltjesgrootte van minder dan 5my, 39% tussen 2 en 5my, 23,75% tussen 1 en 2my).

Lees meer over vernevelen

Flexibele maskers voor meer comfort

Het masker is gemaakt van flexibel plastic en kan zo probleemloos en pijnloos over de neusgaten geplaatst worden en past zich vervolgens optimaal aan het hoofd van het paard aan, zonder te drukken.

Diverse kleuren en maten
De Flexineb wordt geleverd in 3 verschillende kleuren (blauw, groen en roze) en past aan het hoofd van ieder paard. Er is een geschikte maat voor veulens en minishetlanders, warmbloed paarden en koudbloed paarden.

Eenvoudige bediening en reiniging
Om het gebruiken en schoonmaken zo gemakkelijk en snel mogelijk te kunnen doen, bestaat de Flexineb uit aparte en eenvoudig uit elkaar te nemen delen

Kies de maat

Jarenlange research en ontwikkeling

We streven voortdurend naar verbetering en innoveren daarom de Flexineb en de productdetails steeds met de nieuwste bevindingen, om onze klanten maximale kwaliteit te bieden.

De Flexineb heeft een groot gebruikersgemak en is ook nog eens heel effectief. Het masker is tot stand gekomen door nauwe samenwerking met paardenklinieken, trainingscentra en ingenieurs. Onlangs is de nieuwe controller E3 ontwikkelt met meer mogelijkheden en betere gebruikers ervaringen.

Over ons

Flexineb aanschaffen

Wanneer je het Complete Systeem koopt heb je alles in huis om te starten met de verneveling. Belangrijk is om eerst de maat van het masker te bepalen.

Kies de maat

Inhoud Compleet Systeem Box

Het complete systeem omvat:
• stabiele transportbox,
• Standaard masker in het blauw, groen of roze.
• nieuwste besturingseenheid / controller incl. batterij,
• 2 medicatiecups,
• uitbreidingsunit voor 20 ml meer medicatie,
• MDI adapter voor pompsprays,
• voedingskabel,
• 500 ml gedestilleerd water (voor het reinigen van de vernevelaar),
• 500 ml zoutoplossing 0,9%,
• Frosch reiniger.

De medicatiecup is, naast de batterij, een slijtagedeel en moet steeds worden vervangen, afhankelijk van de hoeveelheid verneveling en de frequentie van gebruik.

Koop een Flexineb
Back to Top
Product has been added to your cart