Hayco, van spanning naar ontspanning

Hayco, van spanning naar ontspanning

Ik heb sinds kort voor Hayco een Flexineb. We hebben hem rustig laten wennen door het masker een paar keer aan en af te doen. Het omhangen van het masker ging zo goed dat we de Flexineb aan hebben gezet, helaas raakte Hayco toen in paniek van de stoom.

Twee maanden later durfde Hayco nog steeds het stoom van het masker niet op. Het masker zelf was geen probleem. Ik wist mezelf geen raad meer dus ik heb contact gezocht met Flexineb Nederland. Bianca is vervolgens naar ons toegekomen om ons te komen helpen (een autorit van 3 uur!😱). Stapje voor stapje hebben we alles opgebouwd en het lukte haar om het masker aan te zetten. Hayco had spanning maar dit werd snel minder en hij stond vervolgens heerlijk rustig.

We denken nu dat Hayco het masker niet op durfde doordat ik zelf onbewust vol spanning zat. In mijn hoofd zag ik Hayco weer in volle paniek als ik met de Flexineb bezig was. En als ik naast het masker zat met zijn slobber hoopte ik dat hij het niet eng zou vinden en ging ik onbewust sneller praten. Wat hij perfect aan voelt en wat ik geen moment door heb gehad. Nu na de hulp van Bianca is het mij ook zelf gelukt om de Flexineb om te hangen en te vernevelen!

Bizar hoe je zelf onbewust spanning overbrengt naar je paard toe. Ze kennen jou beter dan jij hun.. ik ben hier zo blij mee. Een grote stap in de richting naar een gezond paard🤩.

Flexineb Nederland heel erg bedankt dat je dat hele stuk hebt willen rijden om ons te helpen. Het heeft enorm geholpen wat geen andere paarden trainer hier in de buurt kon.

Dankjewel! En bedankt voor de lekkere koekjes voor de paardjes.

Ga jij voor het eerst aan de slag met de Flexineb?
Lees dan eerst goed de gebruiksaanwijzing. Op deze pagina helpen we je verder

Terug naar overzicht