Holly heeft Equine Astma

Holly heeft Equine Astma

Sinds augustus 2020 is Holly gediagnostiseerd met Equine Astma. Ze had op dat moment nogal wat ontstekingen in de kleine luchtwegen waardoor ze zich ook vaak verslikte. Op aanraden van de dierenarts zijn we begonnen met de Flexineb en hebben we medicatie verneveld. Holly steekt overal graag haar neus in, dus wennen aan het masker was geen probleem.

We gebruiken de Flexineb nu een jaar. Om haar immuunsysteem te versterken vernevel ik onder andere met Silvaplex. Zeker met weersveranderingen is het belangrijk om tijdig te vernevelen om haar astma onder controle te houden. Vaak vernevel ik in de ochtend. Holly gaat dan meteen in de relaxmodus, ze is dan heerlijk ontspannen.

Holly is een gevoelig paardje naast de paardenastma lijkt het er op dat ze ook nog een andere allergie heeft waardoor ze soms niet lekker in haar vel zit. Hoewel haar allergietest negatief was, zijn allergietesten niet zo betrouwbaar voor paarden, dus we kunnen niet zomaar zeggen ‘ze heeft geen allergieën, laten we dat deel overslaan’. Op dit moment zijn we begonnen met Bioplus capsules die het immuunsysteem ondersteunen en goede resultaten laten zien bij allergieën zoals paarden met zomereczeem.

Terug naar overzicht