Minder medicatie door de Flexineb

Minder medicatie door de Flexineb

Mijn KWPN merrie heeft sinds enkele jaren terugkerende luchtwegproblemen. Voornamelijk in de winter door stof, maar ook het voorjaar en de zomer werden een steeds groter probleem door overgevoeligheid van pollen. De welbekende medicatie in siroop-vorm was niet altijd genoeg om haar door de lastige periodes heen te slepen, waardoor ook heftigere medicatie gebruikt moest worden.

Hoest- en slijmvrij
Ik ben gestart met de Flexineb op het moment dat ze een slechte periode had. Zonder het gebruik van medicatie en alleen door het dagelijks vernevelen van zoutoplossing werd ze weer hoest- en slijmvrij. Pollen hebben sinds het gebruik van de Flexineb veel minder invloed op haar. Haar ademhaling herstelt veel sneller bij arbeid en ze is vele malen rustiger met haar hoofd.

Hoewel mijn merrie niet de makkelijkste is met vreemde dingen, zeker niet bij haar hoofd, accepteerde ze de Flexineb bijzonder snel. Mede doordat de Flexineb zo stil is.

Handige routine
In het begin was het even zoeken naar een handige routine, maar inmiddels is “Flexinebben’ net zo geïntegreerd in de dagelijkse routine als de hoeven uitkrabben. De batterij gaat lang mee en alle benodigdheden passen handig in de koffer waarin de Flexineb geleverd wordt.

In de eerste maanden van gebruik heeft de Flexineb mij al overtuigd, en onze eerste winter met de Flexineb moet nog komen. De aanschaf is een investering, maar ik ben er van overtuigd dat dit zich terugverdiend door de besparing van dierenartsbezoeken en medicatie. Maar wat op de eerste plek staat is dat je klachten bij je paard kunt voorkomen in plaats van zal moeten genezen; en dat is onbetaalbaar.

Meer lezen over Laura en haar paard?
Ze schreef een uitgebreid artikel over pollenallergie Lees het artikel

Terug naar overzicht