Flexineb Nederland is officiële importeur voor Nederland en België

Zoek

Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81
Hulp nodig? Bel: 085 - 130 85 81

Schoonmaken

Om de Flexineb in goede conditie te houden is schoonmaken belangrijk. Doe dit elke keer wanneer je klaar bent met vernevelen.

Medicatie Cup, schoonmaken na elk gebruik!

  1. Plaats eerst de siliconen afsluiter op de cup om de elektronische aansluiter vochtvrij te houden.
  2. Spray 3x ‘Frosch Kitchen Hygiene Cleaner’ in de vernevelaar. Sluit de blauwe deksel en laat de reiniger inwerken. Schud daarna kort en giet de inhoud weg.
  3. Spoel vervolgens met gedestilleerd water, sluit de deksel, schud en giet de inhoud weg.
  4. Vul de cup opnieuw met een beetje gedestilleerd water, sluit de deksel en zet de controller ongeveer 10 seconden aan. Deze procedure verwijdert eventuele resten en reinigt het membraan in de medicatiecup.
  5. Laat de cup met de deksel open drogen.

VOORZICHTIG: Dompel de medicatiecup nooit onder in water of chemische oplossingen. Dit kan het metalen mesh menbraam permanent beschadigen of de levensduur verminderen. Gebruik geen scherpe instrumenten om het metalen mesh in de medicatiecup te reinigen.

Voor de continuïteit van de behandeling wordt het ten zeerste aanbevolen om reserve medicatiecups op voorraad te hebben.

Masker & Aerosolkamer

Veeg het masker en de vernevelkamer schoon met een vochtige doek. Is het masker erg vies, dan kan het kale masker en de aerosolkamer (verwijder eerst alle kleppen) in de vaatwasser (niet meer dan 35 graden, ‘voorzichtig wassen’). Bovendien kan het masker op elk moment worden gereinigd met de ‘Frosch Kitchen Hygiene Cleaner’.

We hebben bewust gekozen voor Frosch Küchen Hygiene Cleaner omdat het een goede hygiëne bereikt en tegelijkertijd dermatologisch geen kwaad kan.

Desinfecteren
Als je het masker niet alleen wilt reinigen maar ook desinfecteren gebruik dan een desinfectie op basis van alcohol, bijvoorbeeld Dettol spray of doekjes.

Beter niet gebruiken:
– Middelen op basis van chloor. Chloor kan het masker verbleken.
– Desinfectie sprays met quaternaire ammoniumverbindingen, b.v. Benzalkoniumchloride. Deze hebben meestal een breder spectrum van activiteit dan alcohol.

Spoel het masker en de kamer af na gebruik van de desinfectie om resten te verwijderen. Gebruik geen desinfectie middel voor de vernevelaar/medicatiecup, het kan schade veroorzaken aan het membraan.

Controller / Besturingseenheid

Laad de batterij pas op wanneer het LED lampje rood knippert, zo gaat de batterij het langst mee. Daarnaast is het belangrijk om de elektronische controller in droge omstandigheden te gebruiken en te bewaren.

VOORZICHTIG: Dompel de controller nooit onder in water of een andere vloeistof, dit beschadigd de elektronica permanent.

Categories:

Frosch Reiniger

3,58 Incl. BTW
(0 Reviews)

Waarmee schoonmaken?

In onze webshop vind je diverse producten om de Flexineb schoon te maken.

Schoonmaak producten
Back to Top
Product has been added to your cart